WS-Yachting-Marketing.png

Nyheter

2013-11-06

Volkswagen Stockholm tackar för de fantastiska säsongerna

 

Nu när segelsäsongen 2013 lider mot sitt absoluta slut vill vi på Volkswagen Stockholm tacka alla som varit med under åren och bidragit till fyra fantastiska säsonger. Stort tack till Whyshore Yachting & Marketing som arrangerat cupen. Ett tack till X-35 Förbundet för sammarbetet och tack till alla deltagande team som tävlat genom åren. Det har varit väldigt fartfyllt, precis som det ska vara. Under de år har över 26 olika event genomförts genom Volkswagen X-35 Cup.
- Vi är otroligt glada och stolta för det vi alla har gjort med Volkswagen X-35 Cup under åren. Vi har fått stor uppmärksamhet och då inte enbart från seglare. De Sailing Edition bilar vi har skapat runt cupen har sålts omgående och är nu heta objekt på andrahandsmarknaden, säger Tobias Rückert, märkeschef på Volkswagen Stockholm.

_MG_8901.JPG _MG_3525-2.JPG _MG_4608.JPG

Ett urval av siffror från åren med Volkswagen X-35 Cup

  • 34 partners har varit med oss under åren
  • 504 aktiva kappseglare har deltagit på regattorna
  • 139 funktionärer har hjälp till med tävlingarna
  • 550 personer har deltagit i ProAm seglingar
  • 66 TV-sändingar i TV4 Sport av programmet ”Segling”
  • 21 Grand Prix har arrangerats

Gilla Volkswagen X-35 Cup på Facebook och få liverapportering under racen, intervjuer och bilder. Resultatlistor och mer info finns här

2013-09-24

Team North Sails Sportswear vann Volkswagen X-35 Cup

Med ynka tre poäng till godo tog Volkswagen Sailing Team segern före Team North Sails Sportswear i Grand Prix 7 när Volkswagen X-35 Cup avgjordes på Riddarfjärden i helgen. Det räckte dock inte hela vägen.

Den sista kappseglingen för året hölls på Riddarfjärden i Stockholm Sailing Grand Prix 19-22 september. Till skillnad från förra året bjöd årets upplaga av Stockholm Sailing Grand Prix på strålande solsken och perfekta vindar alla dagar.

_MG_9316.JPG _MG_8901.JPG

Kampen om helgens seger stod i huvudsak mellan juniorteamet, denna gång med skepparen Karol Jablonski på Volkswagen Sailing Team och skeppare Mikael Lindqvists Team North Sails Sportswear. Det var en tight kamp mellan teamen, efter första dagen var det bara en poäng som skilde. Volkswagen Sailing Team taggade dock till under sista dagen och spikade samtliga race, därmed vann Grand Prix 7. Detta resulterade i att teamet hoppade upp en placering i den totala tabellen och knep tredjeplatsen i cupen. För hela cupen vann Team North Sails Sportswear överlägset med 5 poäng, andraplatsen gick till Nautiska Racing med Douglas Eklund som skeppare med 21 poäng.

Finalen avgjordes i Stockholm Sailing Grand Prix som arrangerades för andra året på Riddarfjärden med fem cuper på plats. Helgen avslutades sedvanligt med Grand Prixernas Grand Prix, ett race där samtliga klasser möttes i samma race. Även i år blev detta en publiksuccé.

I år har Volkswagen X-35 Cup utvecklats med fler Grand Prix till skillnad från tidigare år dessutom har VM i Malmö roterats in i Cupen. Detta innebär att det är totalt hela 23 team som varit med under säsongen.

Gilla Volkswagen X-35 Cup på Facebook och få liverapportering under racen, intervjuer och bilder. Resultatlistor och mer info finns här

2013-09-24

Team Linda tog hem segern för Grand Prix 4,
Stockholm Sailing Grand Prix

Med hela 9 poäng till godo tog Team Linda med skeppare Peter Bergman hem förstapriset i cupens fjärde Grand Prix. Helgen avslutades sedvanligt med Grand Prixernas Grand Prix, ett race där samtliga deltagande klasser möttes i samma race där drakklassen vann även i år, nu av Team Lea.

_MG_1594a.jpg _MG_1698a.jpg

Till skillnad från förra årets Stockholm Sailing Grand Prix bjöd detta året på strålande solsken och perfekta vindar precis hela helgen. Vinnarna för detta Grand Prix hade någonting som de andra teamen inte hade, stabila topplaceringar. I det sista racet gick de in som sjunde båt över mållinjen, men då var segern redan säkrad.

Stockholm Sailing Grand Prix arrangerades för andra året i rad på Riddarfjärden med fem cuper på plats. Även i år avslutades helgen sedvanligt med Grand Prixernas Grand Prix, där en exklusiv och graverad Sjöö Sandström klocka står på spel. Segern i detta race tog drakklassen hem, i år av Gutta Johanssons Team Lea.

Team Lea knep också andraplatsen med 19 poäng. Först efter sista racet stod det klart vem som skulle ta hem tredjepriset. Med 21 poäng var det Team Pearl med Jan Söderberg som skeppare som fick helgens tredjepris.

Prisutdelningen hölls på Norr Mälarstrand med priser från Audi, Mercure Hotel, Gaastra, Pol Roger och Robline. Nu väntas finalen där allt avgörs i Audi Dragon Cup, vilket går om två veckor och då i Sopot, Polen.


Gilla
 Audi Dragon Cup på Facebook och få liverapportering under racen, intervjuer och bilder. Resultatlistor och mer info finns här

2013-09-16

OS-guldmedaljör på kappseglingsbanan i Stockholm Sailing Grand Prix

Whyshores årliga kappsegling på Riddarfjärden 19-23 september. De tre egna cuperna Audi Dragon Cup, Volkswagen X-35 Cup och SeaCart 26 Multi Cup tävlar i respektive klass. Utöver det är även finalen i M32 Cup och vindsurfingfinalen i Kona Nordic Cup med i årets upplaga av Stockholm Sailing Grand Prix.

_MG_1698a.jpg

_MG_8901.JPG

130 seglare och 30 vindsurfare deltar i den stora finalen som har sitt säte på Norr Mälarstrand Kajplats 464. Här ifrån går starten och är således en perfekt publikplats. Speaker Carl-Magnus Sörensson har varit med på många seglingsevent och menar att Riddarfjärden är en av de bästa platser som kan användas för detta typ av arrangemang och ser som sin huvuduppgift att förmedla hur spännande det faktiskt är med segling.

Många namnkunniga seglare är på plats, så som OS-guldmedaljören Fredrik Lööf som är skeppare på en av båtarna i M32 Cup, även juniorerna Jonatan Ameln och Tom Gross som tillsammans med Swedish Youth Challenge var med i  Red Bull Youth America’s Cup kommer att segla ombord på Samsung Challenge i Multi Cup. Totalt har 19 Grand Prix hittills seglats i seglingscuperna och det är mycket jämnt i topp i samtliga klasser.

2013-09-01

Program för Stockholm Sailing Grand Prix 2013

Dag Tid Aktivitet Notering
Onsdag 18 sept M32 Cup Träningsdag
Torsdag 19 sept 14.00-17.00 Start för M32 Cup City Racing
Fredag 20 sept 10.00-12.00 Start för M32 Cup Distanssegling
12.00-16.00 ProAm
14.00 Presentation av M32 Cup 2014
16.00-19.00 Start M32 Cup City Racing
Lördag 21 sept 10.00 Start för Volkswagen X-35 Cup, Kona Nordic Cup och Audi Dragon Cup
15.00 Start för Multi Cup och M32 Cup
Söndag 22 sept 10.00 Start för Volkswagen X-35 Cup, Multi Cup och Audi Dragon Cup
14.30 Start för Grand Prixernas Grand Prix, alla klasser i samma race LYS-segling med jaktstart
ca 16.30 PrisutdelningGilla eventet på
Facebook och få rapportering, uppdateringar och bilder

2013-08-20

M32 Cup fortsätter i Malmö

Imorgon går första starten i Malmö för M32 Cup. På onsdag 14:00-17:00 och lördag 14:00-17:00 går seglingarna i Västra hamnen, rakt nedanför Turning Torso.

Team Sail Racing Gore-Tex ligger just nu på 5e plats med 40 poäng. Men med två Grand Prix kvar kan allt hända.

Nästa anhalt blir Riddarfjärdenden 18-21 september.

Gilla Team Sail Racing GORE-TEX på
Facebook och få rapportering, uppdateringar och bilder

WhyshoreVIT.png m32 Cup

M32.jpg M321.jpg

2013-07-01

Nyrenoverade hotell öppnar dörrarna för seglare:
Mercure Hotel i samarbete kring VM i X-35

Mercure Hotel satsar på att nå nya gäster i seglingspubliken genom att gå in som partner till två av sommarens stora seglingstävlingar. Hotellkedjan kommer att synas både i den pågående Volkswagen X-35 Cup och i X-35 Världsmästerskap i Malmö i slutet av augusti.

– Vi seglare är ett resande folk och eftersom vi inte bor i tävlingsbåtarna behöver vi ha bra hotell. Mercure är ett perfekt boende för oss med trevliga hotell och bra service, säger Klabbe Nylöf, arrangör för Volkswagen X-35 Cup och Volkswagen X-35 VM i Malmö.

Många svenskar är inbitna seglare och intresset för kappsegling ökar stadigt. Volkswagen X-35 Cup började i maj och har två deltävlingar kvar före finalen i Stockholm i september. VM i klassen X-35 arrangeras i år för första gången i Sverige den 27 augusti-1 september.

Tävlingsdeltagarna checkar in
I Volkswagen X-35 Cup är Mercure sponsor till Volkswagens egna team, Volkswagen Sailing Team och förser både teamet och funktionärerna med hotellrum under säsongen. Inför VM i X-35 kommer hotellkedjan att vara närvarande på exponeringsmaterial i hamnen och tävlingsteamen kommer att checka in på Mercure Hotel Malmö. Mottagningar och evenemang i samband med VM kommer också att hållas på hotellet.

– Segling är en av de största sporterna i Sverige så självklart vill vi vara en partner till de här publika evenemangen. Mercure Hotel Malmö är ett av de största hotellen i regionen och vi har bra kapacitet att ta hand om tävlingsdeltagare såväl som publik i samband med VM, säger Malin Widmarc-Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Norse Hotels som driver Mercure i Sverige.

Nyrenoverade hotell med hög service
Mercure Hotel är en hotellkedja som öppnade under våren i Sverige med nyrenoverade hotell i Malmö, Nyköping och Stockholm. Hotellen har en konferensprofil med väl utvecklade konferensavdelningar och har också många privatgäster på weekendresor och semester.

– Vår stora styrka är servicenivån och det personliga bemötandet på hotellen. Och vi är bra på att ta hand om stora grupper, så seglarna kommer att vara väl omhändertagna hos oss, säger Malin Widmarc-Nilsson.
Digitala pressbilder finns på http://www.mercure-hotel-malmo.com/se/press

För mer information kontakta gärna:

Elin Undén West, Vår pr-byrå, 0733 50 26 25, elin.unden@varprbyra.se

Malin Widmarc-Nilsson, Norse Hotels, 072 215 03 69,
malin.widmarc@norse-hospitality.com

Klabbe Nylöf, VD Whyshore, 0733 47 24 46, klabbe@whyshore.com

Norse Hotels är verksamt i Norden som investerare och operatör i hotellbranschen med 1350 rum. De flesta hotell drivs genom franchiseavtal med internationella hotellvarumärken.  I Sverige driver Norse Hotels 10 ibis Styles-hotell och 3 Mercure-hotell i hela landet.

 

WhyshoreVIT.png Mercure-Hotel-Nykoeping-logotype-negativ.png

2013-06-05

Whyshore kliver in i M32 Cup

Första seglingen i M32 Cup har dragit igång i Oslo, Whyshore är på plats och ska segla den ena av fem båtar som är med i cupen.

M32 Cup är en Skandinavisk professionell seglingscup med några av de absolut bästa seglarna, inklusive nyblivne OS-guldmedaljören Fredrik Lööf. 
M32 är en lätt och mycket snabb katamaran i kolfiber, designad av Göran Marström och Kåre Ljung och byggd i Västervik. Normalt seglas den av 4 personer men det är enkelt att ta med gäster ombord. Den är också enkel att transportera. Antingen på släp bakom en vanlig bil, eller så kan man få in 3 stycken i en 40-fots container.
Under 2013 kommer M32 Cup segla i fyra städer ; Oslo, Göteborg, Malmö och Stockholm.


Den här satsningen kommer att bli jätteroligt att vara med i, vi ser fram emot sommaren och speciellt den sista regattan på Riddarfjärden., säger Klabbe Nylöf på Whyshore.

Nästa anhalt blir Göteborg den 12-15 juni.

Gilla Team Sail Racing GORE-TEX på
Facebook och få rapportering, uppdateringar och bilder

WhyshoreVIT.png m32 Cup

M32 M32

2013-05-15

Säsongspremiär av TV-programmet Segling

SEGLING 

Under hösten 2012 togs de första stegen i resan mot ett initierat svenskt kappseglingsmagasin. Sju 
halvtimmesavsnitt i TV4 Sport med fokus på svensk kappsegling producerades. Programmet fick mycket positiv respons. Nu tas satsningen ett par steg framåt.

Med TV-programmet Segling siktar vi vidare och in i framtiden. Stommen i programmet utspelar sig precis som förra året i svenska vatten med basen i Volkswagen X-35 Cup, Multi Cup med SeaCart 26 och M32 och Audi Dragon Cup. ”Vägen till VM” kommer att utvidgas och killarna ombord på Volkswagen Sailing Team kommer att bevakas mer än i fjol i väntan på Volkswagen X-35 VM i Malmö i augusti. 

Sveriges stora kappseglingar såsom ÅF Offshore Race, Match Cup och Tjörn Runt kommer även ta upp en stor del i programmet. Man kommer även att få snegla mot Americas Cup 2013, träffa killarna i Artemis Racings ungdomslag Swedish Youth Challenge. Vi kommer också att få följa uppstarten av, och utvecklingen i det svenska VOR-teamet SCA.


Programmet kommer att sändas på onsdagar 22:00 i TV4 Sport, repriserna sänds på fredagar 13:30. Säsongspremiären sänds dock nu imorgon på torsdag 16 maj 22:30.

2013-03-07

Nautor’s Swan får frisk vind i seglen - inleder samarbete med Whyshore Ab som ny agent i Sverige

 

Nautor’s Swan är ett av världens starkaste varumärken inom båtbranschen. Drygt 2.000 båtar av ett sjuttiotal modeller har tillverkats sedan starten 1966. Whyshore med Klabbe Nylöf vid rodret kommer framöver att representera Nautor’s Swan i Sverige.


Fokus för den nya Swan verksamheten i Sverige kommer att ligga på att skapa mervärde åt de existerande svenska Swan ägarna samt att aktivt erbjuda information om de intressanta nya Swan modellerna. Utöver försäljning av nya Swan segelbåtar kommer verksamheten att omfatta såväl förmedling av begagnade Swan båtar som charterverksamhet. En speciell tonvikt kommer även att ges till olika aktiviteter för Swanägare inom ramen av Club Swan och Swan Club Sweden.

 

bild1.jpg

”Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften att ta på oss det ansvar som namnet Swan påbjuder vad beträffar att leverera kvalitet såväl i produkerna som i den service Swanägarna förväntar sig. Dock vet vi att vår affärsidé i kombination med vår erfarenhet av internationell segling är ett stort steg framåt för Swan i Sverige. Swan har värden som Whyshore gärna förknippar sig med och mer än gärna hjälper till att förmedla till den svenska marknaden” säger Klabbe Nylöf på Whyshore.

 

En av målsättningarna för verksamheten 2013 är att presentera en ny Swan 60 till de svenska vattnen under sommaren 2013 och med den delta i några av de största havskappseglingarna i Norden. Den nya Swan 60 modellen är en intressant båt för bekväm cruising i våra vatten och framför allt en fantastisk båt för internationell kappsegling.


Vi är mycket glada över att få med Klabbe och hans team i Swan-familjen. Vi är övertygade om att den breda erfarenhet som Klabbe har från såväl kappsegling som cruising kommer att medföra en frisk vind för Swan i Sverige. Utöver den aktivitet som vi ser att han kommer att medföra till existerande Swan ägare i Sverige, ser vi givetvis även fram emot att få se nya Swanar segla bland de många fina äldre Swanar som redan seglar i de svenska vattnen”, säger Joakim Hildén, Area Manager Europe and Russia, på Nautor’s Swan.

bild2.jpg


För mer information, bilder och intervjuer kontakta:

 

Klabbe Nylöf, Whyshore, +46 733472446, klabbe@whyshore.com

Joakim Hildén, Area Manager Europe and Russia, Nautor Ab,+358405093813, joakim.hilden@nautors-swan.com

2013-02-14

Volkswagen X-35 Världsmästerskap i Malmö 2013

Volkswagen Stockholm och Whyshore meddelar att 2013 års X-35 Världsmästerskap kommer att hållas i Malmö, från august 27 till september 1. Huvudarrangören och organisatören är Nacka Strand Yacht Club med en lokal partner. Platsen arrangemanget kommer att hållas på i Malmö kommer att vara Dockan i Västra hamnen, ett nytt område i utveckling.

För första gången kommer Världsmästerskapet i X-35 att hållas i Sverige. 
Whyshore Yachting & Marketing kommer att stå för organisationen, vilka
introducerade Volkswagen X-35 Cup 2010. Idag har cupen över 15 deltagare.
X-35 klassen har växt till att bli en väldigt aktiv klass i Sverige sedan starten av
Volkswagen X-35 Cup. Därför är Sverige och Malmö ett självklart val för nästa Världsmästerskap.


"Ambitionen som det Svenska X-35 Förbundet har är att VM 2013 i Malmö ska vara ett stort internationellt arrangemang, både till havs och på land. Vi tror att detta kommer att bli väldigt tävlingslystet med mer än 30 båtar men det kommer även att vara stora sociala aktiviteter i  land. Malmö och Köpenhamn erbjuder stora möjligheter för medföljande familjer att roa sig medan seglare är ute och tävlar till havs. De svenska X-35 lag som deltar kommer att göra sitt yttersta för att ta hem titeln! Jag ser fram emot att se alla X-35 vänner i Malmö i augusti 2013”, säger Peter Pohl, ordförande i Svenska X-35 Förbundet.

Volkswagen Stockholm som stolt partner till cupen ser verkligen framemot att få toppa årets Volkswagen X-35 Cup med ett Världsmästerskap, det är verkligen
fantastiskt.
- När det väl gäller är Volkswagen alltid bäst, jag är övertygad om att vårt unga
Volkswagen Sailing Team kommer att vara minst lika bra, säger Tobias Rückert chef för Volkswagen Stockholm.

År 2005 introducerades X-35 One Design, klassen hade en explosiv start som mest har startfältet bestått av över 50 båtar. Båten är designad av seglare för seglare. Förutom racer på högsta nivå är X-35 en välfungerande och sportig familjebåt med 8 kojer och de flesta bekvämligheter. Det effektiva segelplanet utan stora och tunga genuor gör dessutom båten mycket lätthanterlig.


”Gilla” Volkswagen X-35 Cup på Facebook och få direktrapporter från race, titta på intervjuer och bilder.
Resultat och mycket mer finns på hemsidan www.volkswagenx-35Cup.se.

Whyshore på Facebook

Whyshores projekt

SwanSweden

Whyshoreevents

Marina-Torget-logo.png

Mail: info@whyshore.com       Phone: +46 8 601 30 60       Fax: +46 8 601 30 59       Augustendalsvägen 19 7tr       Box 1162       131 52 Nacka Strand, SWEDEN       www.whyshore.com